Prikaz vseh 6 rezultatov

Show sidebar

Že ena kapljica oljčnega olja je dovolj, da vašo jed povzdigne eno stopnjo više na kulinarični lestvici. Ekstra deviško oljčno olje, sveže stisnjeno iz oljk, odlikujeta najvišja kakovost in značilna aroma, ki vas v mislih ponese med oljčne nasade z razgledom na prostrano morje. Sedaj si lahko pričarate mediteranski slog tudi v vašem domu. V spletni trgovini Korenika in Moškon poskrbimo za izbor najboljših oljčnih olj Istrske belice in Leccino, ki vam jih posredujemo tudi po pošti.

Temperatura hladnega stiskanega oljčnega olja Istrske belice in Leccina, med predelavo olja, ne preseže 27 stopinj Celzija. Tovrstna metoda hladnega stiskanja, v olju zagotovi obstojnost naravnih sestavin, ki se ne uničijo med proizvodnjo. Predelava ekstra deviškega oljčnega olja je zahteven proces, ki sprva zajema nego dreves, skrbno obiranje svežih oljk ter temeljito spremljanje vsakega koraka celotnega proizvodnega procesa, vse od obiranja oljk do pridelave olivnega olja.

Prvovrstno ekstra deviško oljčno olje Istrska belica, ima izrazit okus in aromo, hkrati pa je tudi veliko bolj zdravo jedilno olje, v primerjavi s klasičnimi. Vonj Istrske belice, avtohtone trdožive istrske sorte oljk, spominja na sveže pokošeno travo, zelenjavo ter oljčne liste. Princ oljčnih olj Istrska belica, se ponaša s svežimi aromami, ki asociirajo na sadje, hkrati pa obljublja tudi značilni, grenki in pikanten okus po olivah.  Medtem ko so blage arome in vonj po nežni noti mandlja in zelene zelenjave, prepoznavni vonj Leccina, ki je najboljša izbira za tiste, ki ste manj vajeni konzumirati oljčno olje. Sortno oljčno olje Leccino je druga najbolj razširjena sorta  v slovenski Istri ter izvira iz italijanske pokrajine Toskane.

Ekstra deviško oljčno olje pomeni, da je olje pridelano brez uporabe kemičnih topil in industrijskega rafiniranja. Za oljčno olje moramo poskrbeti tudi po polnjenju tako, da ga zaščitimo pred toploto in svetlobo. Poudarimo še to, da oljčno olje med kuhanjem izgubi pomembne snovi, zato ga dodajte šele ob koncu priprave vaše kuharske mojstrovine. Oljčno olje je hkrati tudi izvrstna začimba, ki nadgradi arome in okuse testenin, riža, perutnine, rdečega mesa z zara, govejega karpača, mineštre, zelenjavne juhe ter solate.